Raamopeners
Automatisatie
Sturing

Dakvensters
Lichtkoepels
Vensters
Ramen
Koepels
DakramenGemotoriseerde en geautomatiseerde dakvensters

Rook-evacuatie lichtkoepels en opengaande dakvensters

Geautomatiseerde dakvensters en lichtkoepels ; waarom ? In grote gebouwen wordt rook-evacuatie opgelegd door de brandweer ; dit is belangrijk voor de zichtbaarheid in een noodsituatie waar veel rook wordt ontwikkeld. Een lichtkoepel of dakvenster kan gemotoriseerd of pneumatisch geopend worden. In beide toepassingen moet de rook-evacuatie automatische geopend worden bij rookdetectie. Een automatisatie van de lichtkoepels en opengaande dakvensters dringt zich op.

Een brandcentrale voorziet meestal niet in motorisatie, maar wel in brand-detectie en rook-detectie. We lossen dit op door een sturingssysteem te plaatsen voor de lichtkoepels en de opengaande dakvensters. Dat sturingssysteem beslist wanneer de vensters geopend en gesloten moeten worden. Mits het sturingssysteem van de geautomatiseerde dakvensters het toelaat, wordt een koppeling gemaakt met de brandcentrale. Bij branddetectie krijgt het sturingssyteem een signaal een opent het de lichtkoepels en dakvensters.


Natuurlijk, kostenloos ventileren en afkoelen

Geautomatiseerde dakvensters en lichtkoepels kunnen gekoppeld worden aan vochtsensoren en CO2-sensoren in het gebouw (of aan een autonoom ventilatiesysteem). Wanneer er nood is aan toevoer van verse lucht, hetzij op vastgelegde tijdstippen, kunnen dakvensters en gemotoriseerde lichtkoepels opengezet worden gedurende een bepaalde periode. Als dit 's nachts gebeurt in de warme zomermaanden, is het gebouw 's ochtends afgekoeld. Hierdoor wordt er spaarzamer omgesprongen met de airconditioning wat resulteert in minder verbruik van energie.


Ingebouwde veiligheid

Openstaande ramen en vensters en een regenbui is geen goede combinatie. Om dit te vermijden wordt een regensensor geplaatst die het systeem verwittigd bij regen zodat de dakvensters en lichtkoepels automatisch gesloten worden. Indien gewenst kan ook een windwachter ge´nstalleerd worden om bij hevige storm de opengaande ramen te sluiten. Een sturingssysteem voor opengaande dakvensters en lichtkoepels betekent winst op de EPB-quotering voor de architect.

Consulteer ons om professioneel advies in te winnen !


Downloads

Technische fiche opengaande dakvensters

B I T P O W E R        |        Vogelwikkestraat 26 - BE9940 Evergem        |        BTW:  BE0848.663.985        |        Tel:  0486  046  071        |        Email:  info@bitpower.be
Copyright © 2012 Bitpower Belgium | All rights reserved.